Puterea Rugaciunii

>> 27 nov. 2009



Rugaciunea este atât de tare si de puternica încât poti sa te rogi si sa faci ce vrei, caci rugaciunea te va povatui spre o lucrare adevarata si dreapta.

Pentru ca sa fii placut lui Dumnezeu n-ai nevoie de nimic altceva decât sa iubesti – “iubeste si fa ce vrei”, spune Fericitul Augustin – caci cine iubeste cu adevarat, acela nu poate si nu vrea sa faca ceva ce nu este placut fiintei iubite… cum însa rugaciunea nu este decât revarsarea si lucrarea dragostei, atunci se poate spune cu toata dreptatea despre ea acelasi lucru: pentru mântuire nu este nevoie de nimic altceva decât de rugaciunea neîncetata. Roaga-te si fa ce vrei, si vei atinge telul rugaciunii, vei dobândi odihnirea Duhului Sfânt în tine!…

Pentru ca sa putem desfasura mai amanuntit întelesul acestei chestiuni o vom lamuri prin pilde:

1. Roaga-te si gândeste ce vrei, si gândurile tale se vor curati prin rugaciune. Rugaciunea îti va lumina mintea, va izgoni si va linisti toate gândurile necuviincioase. Asta o întareste Sf. Grigorie Sinaitul: “Daca vrei – ne sfatuieste el – sa-ti alungi gândurile si sa-ti cureti mintea, atunci izgoneste-le cu rugaciunea, caci în afara de rugaciune, cu nimic nu putem opri gândurile.” Sfântul Ioan Scararul spune în aceasta privinta acelasi lucru:“Cauta sa biruiesti vrajmasii ce tin de gânduri prin Numele lui Iisus. Afara de aceasta arma nu vei gasi alta.”

2. Roaga-te si fa ce vrei, si faptele tale vor fi placute lui Dumnezeu, iar pentru tine folositoare si mântuitoare.

0 comentarii:


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP