Proorociile cuviosului Lavrentie (al Cernigovului), despre ultimele timpuri

>> 16 ian. 2010

Staretul Lavrentie, cel ce dobândise din belsug Duhul lui Dumnezeu, vorbea adesea cu fiii sai duhovnicesti despre ultimele timpuri, prevenindu-i ca trebuie sa fie atenti si veghetori, deoarece Antihristul este aproape.

Parintele spunea ca va fi un razboi a toata lumea, încât nimeni si nimic nu va ramâne, decât doar prin vagauni.

Se vor lupta si vor ramâne doar doua sau trei state si vor hotarî: „Haideti sa alegem un singur împarat pentru toata lumea. Si îl vor alege".

In ultimele timpuri, adevaratii crestini vor fi deportati, iar batrânii si neputinciosii vor fugi dupa dânsii.

Despre Antihrist, staretul, luminat de Duhul Sfânt, spunea: „Va veni timpul când vor umbla dupa semnaturi pentru un singur împarat pe pamânt. Si toti oamenii vor fi înscrisi. Vor merge prin case, iar acolo vor fi sotul, sotia, copiii. Atunci sotia va încerca sa-si convinga sotul: «Hai sa semnam, avem copii, doar nu le vei mai putea cumpara nimic». Dar sotul va spune: «Tu fa cum vrei, dar eu sunt gata sa mor si pentru Antihrist nu voi semna»".

Iata ce tablou cutremurator ofera viitorul!

„Va veni timpul, spunea cuviosul parinte Lavrentie, când si bisericile închise vor fi restaurate nu numai în exterior, dar vor fi amenajate si în interior. Vor auri cupolele bisericilor si ale clopotnitelor. Iar când vor încheia totul, va veni acel timp când se va înscauna Antihristul. Rugati-va ca Domnul sa ne dea timp sa ne întarim pentru ca ne asteapta vremuri înfricosatoare. Si vedeti cu câta viclenie se pregateste totul? Toate bisericile vor fi mai frumoase ca niciodata, dar nu va putea intra nimeni în acele biserici.

Antihrist se va încorona ca împarat la Ierusalim într-o splendida biserica cu participarea preotilor si a Patriarhului.

Orice om va putea veni si pleca din Ierusalim fara nici un fel de oprelisti. Sa va straduiti sa nu mergeti pentru ca totul va fi spre ademenire si înselare.

Antihrist se va trage dintr-o fata evreica desfrânata, având douasprezece generatii de desfrânare. Copilul va fi foarte capabil si destept, mai ales de atunci de când, fiind foarte mic, de doisprezece ani, plimbându-se cu mama lui prin gradina, se va întâlni cu satana, care iesind din însasi bezna întunericului, va intra în el. Baiatul se va cutremura de frica, dar satana îi va spune: «Nu te teme, te voi ajuta». Din acest copil se va coace în chip de om Antihrist.

La încoronarea lui, când se va citi Simbolul de credinta, el nu va permite sa fie citit corect: unde vor fi cuvintele «lisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu» se va recunoaste numai pe sine.

Atunci Patriarhul va exclama: «Acesta este Antihrist!» si Patriarhul va fi ucis.

La încoronare Antihrist va purta manusi si când le va scoate, pentru a-si face cruce, Patriarhul va observa ca la degete nu are unghii, ci copite, lucru ce îl va încredinta ca este Antihrist.

Vor veni din cer proorocii Enoh si Ilie, care vor spune tuturor ca a venit Antihrist: «Acesta este Antihrist, sa nu credeti în el». Acesta îi va ucide pe prooroci, dar acestia vor învia si se vor înalta la cer."

Monahia Evlampia, în casa careia a trait sfântul, în timp ce manastirea era închisa, a pastrat în amintire urmatoarele: "Era în anul 1939. Parintele a discutat o noapte întreaga. Nu am putut sa pricep cu cine a discutat. Nu am îndraznit sa intru si sa vad. Dimineata parintele a spus: «Maica, am avut musafiri si tu ai fost martora». Atunci am întrebat: «Pe cine?». Staretul a raspuns cu bucurie: „Proorocul lui Dumnezeu Ilie si dreptul Enoh. Ei au discutat cu mine despre ultimele încercari ale lumii, despre Rusia, despre împaratul ortodox si despre Antihrist. Ei au mai spus ca va veni sa stea de vorba cu mine Sfântul Apostol si Evanghelist Ioan Teologul»".

In anul 1949, noaptea, sfântul staret Lavrentie s-a învrednicit de vizita Evanghelistului Ioan Teologul. Era pe data de 26 septembrie pe stil vechi. Ei au discutat aproape sapte ore. Sfântul Evanghelist a completat cele spuse de proorocul Ilie si dreptul Enoh si i-a mai spus si despre aratarea Crucii Domnului, despre învierea mortilor si înfricosata judecata a lui Hristos.

Antihrist va cunoaste toate vicleniile diavolesti si va face false minuni. Pe el îl va asculta si îl va vedea, în acelasi timp, întreaga lume. Sfântul lui Dumnezeu, marturiseau arhiepiscopul Simon, arhiepiscopul Teodosie, episcopul Iacob si arhimandritul Teofan, spunea: „Fericit si preafericit va fi omul care nu va dori si nici nu va vedea fata spurcata a lui Antihrist. Cine va vedea si va asculta cuvântul hulitor de Dumnezeu a lui Antihrist, fagaduintele pentru toate bunurile pamântesti, acela va fi ademenit si va merge cu închinaciune înaintea lui si împreuna cu el va pieri si va arde în focul cel vesnic".

Ei l-au întrebat pe parintele: „Cum vor fi toate acestea?". Staretul a raspuns cu lacrimi: „în locurile cele sfinte va fi necuratia pustiirii si se vor arata mârsavii ademenitori ai lumii care vor însela oamenii ce s-au lepadat de Dumnezeu si care vor savârsi false minuni. Dupa ei se va arata Antihrist si toata lumea îl va vedea deodata". Parintii l-au întrebat pe sfânt: „Unde? In locurile sfinte? In biserica?". Cuviosul a raspuns: „Nu în biserica, ci în fiecare casa. In coltul unde stau acum sfintele icoane vor sta masini ademenitoare, care vor însela oamenii. Multi vor spune: trebuie sa vedem si sa auzim noutatile. In aceste noutati se va arata Antihrist".

„Pe oamenii rai îi va însemna cu peceti. Crestinii vor fi urâti. Vor începe ultimele prigoane împotriva sufletului crestinesc care va refuza pecetea satanei. Prigoanele vor începe la Ierusalim, iar apoi în toata lumea se va varsa ultima picatura de sânge pentru Numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Dintre voi multi vor vedea acele timpuri înfricosatoare.

Pecetile vor fi în asa fel încât se va vedea cine a primit-o si cine nu. Crestinul nu va mai putea nici cumpara si nici vinde nimic. Dar nu va întristati: Domnul nu îi va lasa pe fiii Lui... Nu trebuie sa va temeti! Biserici vor fi, dar crestinul ortodox nu va putea sa intre, deoarece acolo nu se va mai aduce jertfa nesângeroasa a lui Iisus Hristos, caci acolo va fi adunatura „satanica".

Pentru aceasta faradelege, pamântul va înceta sa mai rodeasca, iar din cauza lipsei de ploaie se va crapa peste tot; vor fi asemenea crapaturi încât omul va putea cadea în ele. Crestinii vor fi omorâti sau deportati în locuri pustii. Dar Domnul îi va ajuta si îi va hrani pe urmasii Sai.

Evreii, de asemenea, vor fi adunati într-un singur loc. Unii evrei, care au trait cu adevarat dupa Legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui Antihrist. Ei vor astepta momentul si vor fi atenti la problemele lor. Ei stiu ca stramosii lor nu L-au recunoscut pe Hristos ca Mesia, dar Dumnezeu le va deschide ochii si nu vor primi pecetea satanei, ci vor recunoaste pe Hristos si vor împarati cu Hristos.

Toti oamenii slabi vor merge dupa satana si când pamântul nu va mai rodi, oamenii vor veni la dânsul sa le dea pâine, iar el va spune: „Pamântul nu da pâine. Eu nu pot face nimic".

De asemenea, nu va fi nici apa, caci toate râurile si lacurile vor seca. Aceasta nenorocire se va prelungi trei ani si jumatate, dar de dragul alesilor Sai, Domnul va scurta aceste zile. In acele zile înca vor mai fi luptatori puternici, stâlpi ai Ortodoxiei, care vor fi sub înrâurirea rugaciunii lui Iisus. Domnul îi va acoperi cu harul Sau atotputernic si nu vor vedea acele false semne, care vor fi pregatite pentru toti oamenii.

Repet înca o data ca nu se va putea merge la acele biserici, pentru ca nu va fi harul în ele.

O sora, ascultând aceasta discutie, a întrebat: „Cum va fi? Nu as vrea sa ajung acele timpuri!". „Tu esti tânara, ai putea sa astepti", a spus staretul. „Este înfricosator!". „Dar tu sa alegi una din doua: cele pamântesti sau cele ceresti". „Va fi razboi, a continuat parintele si unde va fi razboi, acolo oamenii nu vor mai fi. Inainte de acest razboi, Domnul va trimite oamenilor slabi unele boli si ei vor muri. In timpul lui Antihrist nu va fi moarte.

Al treilea razboi mondial nu va fi pentru pocainta, ci pentru distrugere".

Sora a spus: „Este bine ca va fi razboi, pentru ca unii vor fi trecuti în rândul mucenicilor".

Parintele a replicat: „Nu, daca cei credinciosi vor fi udati cu sânge, atunci se vor numara cu mucenicii, dar daca vor fi necredinciosi, atunci vor merge în iad".

„Pot sa si piara unii", a spus sora.

Dar parintele a raspuns: „Pe cei slabi, Dumnezeu îi va lua, iar altii se vor curata prin boli. Unii, care la razboi îsi vor înmuia pacatele lor în sânge, vor fi numarati cu mucenicii. Iar pe cei mai puternici, Domnul îi va lasa sa se întâlneasca cu El. Pâna ce nu se va întregi cu cei ce se mântuiesc numarul martorilor lui Dumnezeu, pustiit prin caderea unei parti a îngerilor, Domnul nu va veni la judecata.

Dar în ultimul timp Domnul îi va trece în ceata îngerilor si pe cei vii, înscrisi în cartea vietii,.

„Restaurarea bisericilor va continua pâna la venirea lui Antihrist si pretutindeni va fi o frumusete nemaipomenita, spunea staretul. Iar voi sa fiti cumpatati cu reparatiile la biserica noastra, mai ales privind partea exterioara. Rugati-va mai mult, mergeti la biserica, mai ales la Liturghie, la care se aduce jertfa nesângeroasa pentru pacatele întregii lumi. Spovediti-va si împartasiti-va mai des cu trupul si sângele lui Hristos si Domnul va va întari.

Domnul este milostiv: acei evrei care vor refuza sa primeasca pecetea lui Antihrist si vor striga ca aceasta este o înselatorie, iar nu Mesia, se vor mântui".

Parintele discuta cu ierodiaconul Gheorghe, plângea cu amar si spunea: „Multa preotime va pieri în timpul lui Antihrist". Parintele Gheorghe i-a spus: „Cum sa fac sa nu pier, doar eu sunt diacon?". Parintele a raspuns: „Nu stiu". Atunci diaconul a început sa plânga si cazând la picioarele staretului îl implora sa se roage pentru el, pentru a se feri de iad. Staretul s-a rugat si a spus: „Bine, asa va fi, te vei îmbolnavi de cap si vei intra în împaratia cerurilor".

Cele spuse de staret s-au împlinit. Noi îl stiam pe acest diacon de la Lavra Pesterilor din Kiev. Era un calugar foarte virtuos. Deodata s-a îmbolnavit de cap si în scurt timp a murit.

Parintele plângea deseori cu lacrimi: „Este plin iadul cu sufletele oamenilor... Si întind si pe pamânt iadul. Toti demonii vor iesi si vor fi în oamenii care nici nu îsi fac cruce, nici nu se roaga, ci doar ucid oameni. Iar uciderea este întâiul pacat. Demonii se vor stradui sa ademeneasca cât mai multi oameni cu acest pacat".

0 comentarii:

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP