Parintele Arsenie Boca- film documentar

>> 10 iun. 2011

Cel mai frumos dar pe care îl putem face lui Dumnezeu e să ne dăm Lui pe noi înşine, pe viaţă.




Parintele Arsenie Boca este unul dintre marii traitori intru Hristos ai spatiului romanesc, duhovnic ortodox ce a intarit credinta neamului nostru la mijlocul secolului trecut, ramas in inimile multor credinciosi drept “Sfantul Ardealului”. Acest documentar urmareste biografia parintelui Arsenie Boca, prezentand felul lui deosebit de a fi incepand din scoala primara, continuand cu liceul si institutul de Belle Arte si viata calugareasca.


Inca de tanar, s-a remarcat prin inclinatia spre singuratate si asceza pe care o practica. Vizita la muntele Athos i-a intarit credinta vie in Iisus Hristos si decizia de a deveni calugar.
Documentarul contine imagini de arhiva si marturii ale celor care l-au cunoscut pe parinte, unul dintre vorbitori fiind arhimandritul Teofil Paraian de la manastirea Sambata de Sus.
Viata desavarsita a acestui mare duhovnic este menita sa ne imbogateasca sufletele. Prin modestia, purtarea de grija fata de cei din jur, suferintele indurate din cauza Securitatii, anii de pribegie, postul aprig si iubirea vie si nestramutata fata de Hristos, parintele Arsenie Boca ne sta in fata ca un model de urmat in aceste vremuri tulburi.

Noi nu suntem nascuti de timp, ci de vesnicie. Desi traim o vreme imbracati de lumea aceasta, ni se intampla ades ca fratele Vis si sora Moarte sa ne dea tarcoale si sa ne despice faptura in doua. Atunci scapam din chingile lumii vazute si ne trezim intr-un alt fel de a fi si-a cunoaste”.

0 comentarii:


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP