DRAGOSTEA NU SE LAUDA

>> 26 apr. 2010

Omul plin de iubire nu-si trambiteaza faptele sale bune. "Luati aminte, spune Mantuitorul, ca faptele dreptatii voastre sa nu le faceti inaintea oamenilor ca sa fiti vazuti de ei; altfel nu veti avea plata de la Tatal vostru Cel din ceruri. Deci, cand faci milostenie, nu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii in sinagogi si pe ulite, ca sa fie slaviti de oameni; adevarat graiesc voua: si-au luat plata lor (Matei 6,1-2).
Omul iubirii se bucura in tacere de binele pe care sa-l faca. Laudarosenia se naste din micime launtrica. Modestia se naste din preaplinul bogatiei interioare. Ori dragostea inseamna o mare bogatie launtrica, care n-are nevoie de laude.
Unul dintre batranii Patericului zice: "cel ce isi descopere si isi arata faptele sale cele bune, pentru fericirea, lauda si slava oamenilor, acela este asemenea cu omul care seamana samanta sa pe deasupra pamantului si nu umbla cu grapa peste ea ca s-o acopere si venind pasarile cerului, mananca toata samanta si-i ramane in zadar toata osteneala. Iar cel ce isi tainuieste si isi ascunde faptele sale cele bune, acela este asemenea omului care, semanandu-si samanta sa, indata o acopere cu tarana si ea ramane, rasare, creste si rodeste."

IPS Andrei Andreicut

Sursa:blogul.eucred.ro

0 comentarii:


  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP